Sportieve fietsvakantie of gezellig familieuitje?

Activiteit

De meeste fietsdragers zijn geschikt voor een ‘gewone’ fiets. In zo’n gevallen speelt de laadcapaciteit een zekere rol – wil je één, twee, drie of vier fietsen vervoeren? Beschik je echter over een elektrische fiets? Of een racefiets? Gaat u dagelijks korte ritjes maken of trekt u er graag een lang weekend op uit met de fiets? In elk van deze gevallen liggen de kaarten anders!

Elektrische fietsen of e-bikes

Ook al weet marktleider Thule het gewicht van de op de trekhaak gemonteerde fietsdragers steeds verder te reduceren, toch is het belangrijk de druk op trekhaakkogel niet te overschrijden. Wanneer je een elektrische fiets wil vervoeren, is het belangrijk dat de drager met het gewicht van de fiets overweg kan. De batterij en motor betekenen immers een fiks meergewicht. Let dus steeds op het maximale laadvermogen van uw fietsdrager.

Bovendien is ook het laadgemak van tel – handige oprijgoten voor fietsdragers op de trekhaak sparen u vermoeiend sleep- en tilwerk uit.

Sport – mountainbikes en racefietsen

Bij het vervoeren van mountainbikes heeft u bredere wielgoten nodig, aangezien de banden van zulke fietsen aanzienlijk breder zijn. Voor racefietsen speelt voornamelijk de materiaalsoort van het fietsframe een grote rol – zo is een fiets opgetrokken uit carbon uiterst gevoelig voor trilling en onregelmatige schokken. Zulke modellen vervoert u dan ook best op het dak van uw wagen.

Familie

Wanneer u met het hele gezin op uitstap gaat, is het natuurlijk logisch dat elke fiets geladen kan worden. In zo'n geval kiest u dan best voor een fietsdrager die ofwel op de trekhaak, ofwel op de kofferklep gemonteerd wordt. Met een maximumlaadvermogen tot vier fietsen, zit u gebeiteld.