Voor elektrische fietsen of e-bikes

Voor e-bikers

De elektrische fiets verovert jaar na jaar een steeds belangrijker aandeel in de fietswereld. Bij BOSTHON Sport beschikken we over een heel arsenaal aan fietsdragers die u toelaten probleemloos en veilig meerdere elektrische fietsen op fietsvakantie mee te nemen.

Er zijn verschillende soorten fietsdragers – kofferbakdragers, dakdragers en trekhaakdragers. Terwijl de meeste dragers voor racefietsen en mountainbikes geschikt zijn, zijn niet alle fietsdragers geschikt voor elektrische fietsen of e-bikes. Zo zijn er geen dakdragers of kofferbakdragers op de markt die geschikt zijn voor het vervoeren van elektrische fietsen. Een e-bike weegt immers al vlug tussen de 25 en 30 kilogram! U bent dus aangewezen op een trekhaakdrager.

Bij de keuze van een trekhaakdrager is het maximale draagvermogen van de drager en het maximale gewicht per fiets van belang. BOSTHON Sport biedt modellen aan die 1, 2, 3 en zelfs 4 fietsen kunnen vervoeren. Zo is er altijd een fietsdrager te vinden is die aan uw wensen voldoet.

Thule biedt voor de meeste op de trekhaak gemonteerde fietsdragers handige oprijgoten aan, en dat als optioneel accessoire. Dit spaart vermoeiend sleep- en tilwerk uit.

Let wel – beschikt u over een hybride wagen, dan is het zo goed als onmogelijk een fietsdrager voor e-bikes op de trekhaak te plaatsen. Het gecombineerde gewicht van de fietsdrager en de e-bikes overstijgt al vlug de maximale belasting van de kogel. Deze trekhaken zijn wel geschikt voor het plaatsen van een fietsdrager voor fietsen zonder elektrische ondersteuning, al dient u dan een hulpstuk bij uw autodealer aan te schaffen.

Hoeveel elektrische fietsen u veilig kan vervoeren hangt af van de maximale kogeldruk van de trekhaak. Grote en moderne middenklassers hebben vaak een kogeldruk van om en bij 75 kilogram, wat voor een tweetal elektrische fietsen volstaat. Kleinere auto’s met trekhaak hebben vaak een kleinere maximale kogeldruk van 50 kilogram. Bij montage van twee elektrische fietsen inclusief accu komt u hiermee in de problemen. Twijfelt u aan de maximale kogeldruk van uw trekhaak, kijk dan op het typeplaatje op de trekhaak onder de auto of raadpleeg het verkooppunt waar u de auto kocht.

Fietsdragers

Thule Xpress 970

Met deze eenvoudige, snelle en vooral compacte fietsdrager bent u in een wip onderweg.

Thule VeloCompact 927

Onze allernieuwste aanwinst, de Thule VeloCompact 927-fietsdrager voor montage op de trekhaak, biedt ruimte voor 3 tot zelfs 4 fietsen.

Thule RideOn 9503

Op deze trekhaakgemonteerde fietsdrager kan je maar liefst 3 fietsen kwijt. Het lichtbord met een extra set achterlichten garandeert de nodige veiligheid.

Thule HangOn 9708

Bent u op zoek naar een compacte fietsdrager die toch verschillende fietsen aankan?

Thule EuroRide 943

Op deze op de trekhaak gemonteerde fietsdrager kan u drie fietsen kwijt.

Thule EuroPower 916

Trekt u erop uit met een zware, elektrische fiets of professionele mountainbike?

Thule EasyFold 932

Laadcapaciteit en gebruiksgemak zijn voor deze fietsdrager topprioriteit.

Thule ClipOn 9104

Deze fietsdrager met een laadcapaciteit tot drie fietsen beschikt over een kliksysteem en laat zich perfect op de kofferklep van uw break of hatchback monteren.