Voor sportfietsen en racefietsen

Voor sportievelingen

Maakt u graag snelheid op de baan of opteert u voor een ruiger parcours? Racefietsen en mountainbikes hebben andere behoeften.

Carbon? Op het dak, graag!

Tegenwoordig worden heel wat mountainbikes en racefietsen uit het sterke, stijve en zeer lichte carbon vervaardigd. Maar carbon is ook een kwetsbaar materiaal – een verkeerde val kan het frame doen scheuren. Wilt u dergelijk framemateriaal op een op de trekhaak gemonteerde fietsdrager vervoeren, let dan goed op de bevestiging waarmee de fiets aan de drager vastgemaakt wordt. Sommige Thule-modellen beschikken over een zadelbuisbevestiging, zodat het carbon frame onbeschadigd blijft.

Beschikt de fietsdrager over een framebevestiging, draai de frameklem dan niet al te strak aan. Vast is vast! De fiets wordt door de wielgoten en de pompgespen of riemen op z’n plek gehouden. De frameklem gaat enkel zijwaartse bewegingen tegen, hetgeen de stabiliteit verhoogt. De frameklemmen van de Thule EasyFold 932 en de Thule EuroClassic G6 929 kunnen tot maximaal 4 nanometer vastgedraaid worden.

Daarnaast heeft Thule de 982-adapter voor bevestiging aan het stuur en de zadelpen. De klemmen met wattering zorgen ervoor dat het het balhoofd en de zadelpen niet beschadigen. De frameklem van trekhaakdrager wordt aan de adapter bevestigd waardoor de bovenbuis niet wordt belast.

Thule heeft ook een hulpstuk speciaal voor carbon frames, zodat de klemarm zich niet vastklemt op het carbon. Check voor de zekerheid ook even bij de fabrikant van uw fiets en in de gebruiksaanwijzing of u het carbonframe mag vastklemmen op de fietsdrager.

Montage op het dak heeft de voorkeur boven montage op een trekhaak. Wanneer de fiets op het dak wordt gemonteerd, dan dient het voorwiel in de meeste gevallen te worden verwijderd. De fiets wordt geklemd op het achterwiel en op de voorvork. Dit neemt een heel stuk framebelasting weg.

De Thule Sprint 569-dakdrager werd specifiek voor het vervoeren van carbonfietsen ontwikkeld.

Mountainbikes kunnen achterop

Voor mountainbikes zijn er verschillende fietsendragers voor op de trekhaak te koop. Denk hierbij aan de Thule EuroPower 916, Thule EuroClassic 929 G6,… Let bij het uitzoeken van een fietsendrager vooral op de wielgoten – deze moeten breed genoeg zijn voor mountainbikebanden en ook uitschuifbaar zodat zowel wielen met een diameter van 26 inch als wielen met een diameter van 29 inch erin passen.

Fietsdragers

Thule Sprint 569

De nieuwste Thule Sprint 528-fietsdrager combineert veiligheid en gemak.

Thule Raceway 992

Deze gloednieuwe fietsdrager van Thule biedt plaats aan twee of drie fietsen, en dat middels een vernuftig montagesysteem op de kofferbak van uw sedan, hatchback of stationwagen.

Thule ProRide 591

Ontmoet de enige dakgemonteerde fietsdrager op de markt die fietsen tot maar liefst 20 kilogram kan dragen – de Thule ProRide 591. Een erg elegante en handige fietsdrager.

Thule OutRide 561

Uw al te duurzame, uit carbon opgetrokken fiets behandelt u uiteraard met de grootste zorg. Dankzij de voorvorkmontage van deze fietsdrager vervoert u uw sportfietsen probleemloos.

Thule FreeRide 532

Een sportief uitje alleen of met z’n tweetjes – de Thule FreeRide 532-fietsdrager is precies wat u zoekt.

Thule ClipOn 9104

Deze fietsdrager met een laadcapaciteit tot drie fietsen beschikt over een kliksysteem en laat zich perfect op de kofferklep van uw break of hatchback monteren.