Welke montagemethode kies ik?

Montage

Fietsdragers kan je op verschillende manieren aan je auto of caravan bevestigen. Daarnaast is de ene fietsdrager meer geschikt voor je fiets dan de andere. Ook kan je kiezen uit verschillende formaten.

Maakt de montagemethode niet zoveel uit en beschikt je wagen bijvoorbeeld over een trekhaak en dakrails? Laat je dan door het soort fiets of de activiteit leiden.

Dak – de keuze van de wielrenners

Het grote voordeel – de kofferbak van uw auto blijft volledig toegankelijk. Per drager vervoert u slechts één fiets, maar u kunt extra dragers op het dak monteren om meer fietsen of andere spullen te vervoeren. Hoewel fietsdragers voor montage op het dak vaak gebruikt worden om racefietsen en sportfietsen te vervoeren, kunnen dakgemonteerde modellen ook voor andere fietssoorten gebruikt worden.

Een nadeel van een fietsdrager op het dak is dat de fietsen veel wind vangen, wat zorgt voor een hoger brandstofverbruik en lawaaihinder.

  • Meest geschikt voor racefietsen en sportfietsen.
  • De vorkmontage vangt schokken en trillingen tijdens het vervoer op.
  • Ietwat verhoogd brandstofverbruik en lawaaihinder.
  • Let goed op wanneer je slagbomen of lage doorgangen moet kruisen!

Trekhaak – op fietsvakantie met het hele gezin

De eenvoudige montage en het makkelijke laden en lossen van de fietsen zorgen ervoor dat deze op de trekhaak gemonteerde fietsdragers tot de meest gebruikte fietsdragers behoren. Daarnaast kun je de drager in de achterbak leggen wanneer je hem niet gebruikt. Met een laadcapaciteit tot maar liefst vier fietsen bieden deze modellen lekker veel ruimte om met het hele gezien op fietsvakantie te vertrekken.

Een nadeel van deze drager is dat de kofferbak wat lastiger bereikbaar is, tenzij de fietsdrager over een voetpedaal beschikt.

Kofferklep – ideaal voor leasewagens

Beschikt u over een leasewagen en heeft u niet veel zin om in een trekhaak of dakdragers te investeren? Dan zijn onze op de kofferklep gemonteerde fietsdragers iets voor u. En vergis u niet – ook dit fietsdragertype kan tot maar liefst vier fietsen vervoeren. Deze fietsdragers zijn opvouwbaar en makkelijk op te bergen wanneer u deze niet gebruikt.

Let wel – fietsdragers voor op de achterklep passen niet op alle auto’s. Dit is afhankelijk van het formaat, de constructie, de gebruikte materialen en het ontwerp van de achterklep van de auto. Daarnaast speelt ook de aanwezigheid van een achterspoiler en achterruitenwisser een belangrijke rol.

  • Ideaal voor leasewagens – u hoeft niet tot de aankoop van dakdragers of een trekhaak over te gaan.
  • De kofferbak is niet bereikbaar.