Montage op het dak

Montage op het dak

De op het dak gemonteerde fietsdragers van Thule houden uw fiets kilometer na kilometer stevig en veilig op zijn plaats, ver weg van vuil, stof en slijk. Dakgemonteerde fietsdragers van Thule zijn ontwikkeld voor een snelle en eenvoudige montage en houden uw fietsen veilig en stevig op hun plaats.

Enkele voordelen van dakgemonteerde fietsdragers…

  • Uw fiets staat hoog boven de weg – ver weg van modder en ander opspattend vuil, dus.
  • Beschikt uw wagen over een trekhaak? Dan blijft deze vrij voor uw caravan, aanhanger of wat dan ook.
  • De koffer blijft steeds vrij en dus kan je onderweg makkelijk bij alle reisspullen.
  • De zichtbaarheid door de achterruit blijft optimaal.

De verhoogde luchtweerstand zal je brandstofverbruik wel wat doen stijgen. Hou rekening met de extra hoogte wanneer je een brug, slagboom of ondergrondse parking kruist. Meet vooraf de hoogte van je auto en van je fietsen.

Vooral voor racefietsen en mountainbikes

Je kan je fietsen op twee verschillende manieren op het dak vervoeren. Ofwel bevestig je de hele fiets, ofwel verwijder je het voorwiel en bevestig je de voorvork aan de fietsdrager. Die laatste werkwijze vangt schokken en trillingen tijdens het vervoer op. Dat zal je dure carbonframe kunnen smaken.

Elektrische fietsen kan je niet op het dak vervoeren. Het beperktere laadvermogen van op het dak geplaatste fietsdragers laat dit niet toe. Montage op de trekhaak is dan aangewezen.

Voetenset

Kiest u voor een op het dak gemonteerde fietsdrager? Dan speelt een juiste voetenset voor uw wagen een belangrijke rol. En wat u kiest, is geheel afhankelijk van uw dak. Geef in uw aankoopaanvraag uw wagentype en bouwjaar door.

Alle dakdraagsystemen voor alle meest bekende Europese wagentypes zijn in voorraad. Voor dakdragers voor uitzonderlijke wagentypes plaatsen we de bestelling rechstreeks bij Thule. Als u reeds een fietsdrager heeft, kan u ook enkel het juiste draagsysteem aankopen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nieuwe wagen? Wij nemen uw dakdrager graag over!

Ook bij aankoop van een dakdraagsysteem van Thule nemen we steeds bij aankoop van een nieuwe wagen de Thule-dakdraagsystemen over, met uitzondering van de elementen die nog steeds kunnen dienen. Dit is uniek voor de Benelux.

Fietsdragers

Thule Sprint 569

De nieuwste Thule Sprint 528-fietsdrager combineert veiligheid en gemak.

Thule ProRide 591

Ontmoet de enige dakgemonteerde fietsdrager op de markt die fietsen tot maar liefst 20 kilogram kan dragen – de Thule ProRide 591. Een erg elegante en handige fietsdrager.

Thule OutRide 561

Uw al te duurzame, uit carbon opgetrokken fiets behandelt u uiteraard met de grootste zorg. Dankzij de voorvorkmontage van deze fietsdrager vervoert u uw sportfietsen probleemloos.

Thule FreeRide 532

Een sportief uitje alleen of met z’n tweetjes – de Thule FreeRide 532-fietsdrager is precies wat u zoekt.